TINDER / En obekväm verklighet
BRIEF: Få nyblivna singlar i 55-65 åldern att använda Tinder.
BAKGRUND: 55-65 åringar utger endast 7% av Tinders användare. Inte så konstigt, då majoriteten dejtade och träffade sin första stora kärlek under en tid då nätdejting inte existerade. De romantiserar den gamla goda tiden och tycker att dejting borde ske öga mot öga. Men många glömmer bort det hemska med att flörta på krogen; Det första steget. Knuten i magen, svetten i pannan och raggningsrepliken som inte går hem. Rädslan att få dissen. 
INSIKT: Ingenting är obekvämt bakom skärmen.
IDÉ: En kampanj som påminner hur jobbigt det är att flörta i verkliga livet, för att visa hur du slipper prestationsångesten genom att ta det första steget med en swipe.
Känslan av att vara obekväm.
Det är ångestklumpen du aldrig har bett om. Det är knuten i magen, svetten i pannan och den stela tystnaden. Det är när du känner dig som mest sårbar och osäker, när orden inte räcker till och du önskar att du bara kunde försvinna från jordens yta.
Att vara obekväm är raggningsrepliken som inte går hem, känslan av att få dissen, ögonkontakt som undviks och när du famlar efter ord. Det är känslan av att ringa telefonnumret du fick på krogen, bara för att inse att det går till Pizzeria Napoli i Farsta. Sanningen är att vara obekväm suger. Så vad gör du när du är sugen, men suger? Hur träffar du den rätta utan att försätta dig i obekväma situationer?
Du slutar vara obekväm. Struntar i att lägga in stöten vid kaffemaskinen, slutar bjuda på drinkar på krogen och skiter i att fråga om lov på dansbanan. Du laddar ner Tinder. Och tar det första steget med en swipe.

Annat skoj

Back to Top